Nederland kent een groot aantal horecaondernemingen. Werken in de horeca is zeer dynamisch en daarnaast ook ontzettend uitdagend. Bij het runnen van een succesvolle horecazaak komt nogal wat kijken. Naast een goed product en minstens zo goede service is het runnen van een soepele operatie natuurlijk cruciaal. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken zijn er verschillende hulpmiddelen die gebruikt worden. Een van deze technologische hulpmiddelen, is een kassasysteem. Een kassasysteem heeft iedereen natuurlijk nodig om af te rekenen, maar er zijn inmiddels dusdanig geavanceerde systemen dat deze kassasystemen ook bij kunnen dragen aan andere componenten binnen de bedrijfsvoering.
Uitgelicht: Kassa software horeca – vraag een gratis demo van unTill aan
Voorraadbeheer en menu analyse met behulp van het kassasysteem
Wanneer je nadenkt over de hoeveelheid data die op dagelijkse basis in een kassasysteem in de horeca ingevoerd wordt dan realiseer je al gauw dat dit een systeem vol kennis is. Zo kun je bijvoorbeeld het kassasysteem gebruiken voor verschillende onderdelen van de administratie en de boekhouding. Daarnaast is het ook makkelijk om je kassasysteem te gebruiken bij het managen van menu en voorraadbeheer. Je kan in een oogopslag zien wat de hardlopers zijn en welke items op het menu heel slecht verkopen. Door een simpele kassa uitdraai te maken van de verkochte items kun je deze eenvoudig naast je voorraadtelling leggen en weet je precies welke nieuwe bestellingen er geplaatst dienen te worden bij de leveranciers.
Tip: POS systeem horeca – unTill is het antwoord – Vraag gratis demo aan
Gebruik de data uit het kassasysteem voor service verbetering
Goede service in een horecazaak is cruciaal voor het succes. Natuurlijk gebeurt dit allemaal op de vloer tussen de bediening en de gast, maar er zit wel degelijk data achter de service die deze meetbaar maken en eenvoudiger om te managen. Met een kassasysteem kun je hulpmiddelen in bouwen om een goede service te garanderen. Zo kun je bijvoorbeeld tafels op de plattegrond laten verkleuren wanneer ze voor een periode geen aandacht hebben gekregen. Daarnaast kun je kassasystemen ook koppelen aan mobiele applicaties op de smartphone of op handhelds, zodat de bediening niet heen en weer hoeft te lopen tussen de kassa en de gast, maar altijd een mobiel kassasysteem bij hebben om bestellingen op te nemen. Het is ook mogelijk om de drukte af te lezen uit de data in het kassasysteem, waarmee je personeelsplanning in de toekomst nog beter kan afstemmen en verbeteren.