• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

De Slimme Ondernemer

Nieuws en informatie voor de moderne ondernemer in Nederland.

  • Financieel
  • Productiviteit
  • Marketing
  • Op de zaak
  • Vrije tijd
  • Contact

Hulp nodig bij het inrichtingen van je horeca keuken?

Op de zaak · februari 4, 2020

Bij het inrichten van een horeca keuken komt veel kijken. Voordat je begint met het inrichten van de keuken zullen er waarschijnlijk verschillende vragen bij je naar boven komen. Hoe kan ik het beste mijn horeca keuken inrichting en wat komt er allemaal kijken tijdens het inrichten van een keuken? In dit artikel krijg je antwoord op deze vragen.

Tips voor het inrichten van een horeca keuken

Benieuwd waar je op moet letten bij het inrichten van jouw horeca keuken? Tip 1: Een belangrijk voorwaarden bij het inrichten van een horeca keuken is de hygiëne. Bij het inrichten van je keuken moet dus gebruik gemaakt worden van materialen die goed schoongemaakt kunnen worden en makkelijk te onderhouden zijn. De horeca koelkasten van gastrodeals is voorzien van materiaal dat makkelijk afwasbaar en roestvrij is. Bij het aanschaffen van kwalitatief goede keuken accessoires voorkom je onnodige kosten en reparaties.

Tip 2: Een veelvoorkomend probleem in een horeca keuken is het gebrek aan (loop)ruimte. De apparatuur is hierdoor vaak dicht op elkaar geplaatst waardoor er maar één persoon bij een bepaalt apparatuur kan. Er is hierdoor überhaupt te weinig ruimte om het keukenapparatuur op de juiste plek te kunnen plaatsen. Maak dus voordat je begint met het inrichten van de keuken een duidelijk overzicht met welke apparatuur je nodig hebt en waar je deze wilt plaatsen.

Tip 3: Hoe duur de inrichting van de horeca keuken wordt, is geheel afhankelijk van jezelf. Dit hangt namelijk af van de kwaliteit van de keukenapparatuur en de grootte van de keuken. Aangezien het inrichten van een horeca keuken een hele investering is wordt er geadviseerd om je te laten begeleiden door een ervaren installateur of advies te vragen bij het aanschaffen van kwalitatieve apparatuur. Tevens kan de keuken altijd door een specialist worden ingericht op basis van een afgesproken budget.

Wat komt er allemaal kijken bij het inrichten van een horeca keuken?

Bij een horeca keuken denk je algauw aan een ruimte waar het eten wordt bereid. Echter bestaat een horeca keuken uit twee delen: de productieruimte en het magazijn. In de productieruimte bevind zich een warme + koude keuken en de afwasruimte. In het magazijn worden onder andere reinigingsmiddelen, onderhoudsproducten en serveermaterialen opgeslagen.

Wat misschien wel één van de belangrijkste aspecten is waar rekening gehouden mee moet worden tijdens het inrichten van deze delen van de horeca keuken is de veiligheid.

Zodra er brand uit breekt in de keuken moet het personeel snel kunnen vluchten. Dit gebeurt via vluchtwegen en deze moeten in de keuken aanwezig zijn. Deze wegen kunnen bijvoorbeeld worden aangegeven door middel van bordjes.

Naast het hebben van vluchtwegen is het ook noodzakelijk dat je je personeel op de hoogte brengt van wat men moet doen bij het ontstaan van een brand. Hierbij is het van belang de je uitlegt hoe een brandblusser werkt. Door een inschatting te maken van welk brandgevaar er sprake is, weet je welke blusmiddelen je moet gebruiken. Er is namelijk een groot verschil in bijvoorbeeld een kortsluiting, vlam-in-de-pan of oververhitting.

Categorie: Op de zaak

Patrick

Footer

Volg ons

  • E-mail
  • RSS
  • Twitter

Copyright © 2023 · De Slimme Ondernemer / Partners