• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

De Slimme Ondernemer

Nieuws en informatie voor de moderne ondernemer in Nederland.

  • Financieel
  • Productiviteit
  • Marketing
  • Op de zaak
  • Vrije tijd
  • Contact

Succesvol worden in de horeca?

Op de zaak · maart 6, 2020

Ben jij actief in de horeca en wil jij ook succesvol zijn? Je eigen horecabedrijf starten is niet makkelijk en kost veel tijd en geld. Daarom hebben wij wat tips voor je op een rijtje gezet die jou kunnen helpen met je eigen horecabedrijf!

Voordat je begint

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk aan de slag met je eigen bedrijf, maar is dit altijd wel verstandig? Probeer eerst een aantal zaken op een rijtje te zetten. Denk hierbij aan dingen zoals op welke locatie je bedrijf komt en wat voor horecabedrijf het wordt. Een luxe restaurant? Een snackbar? Of een gezellig café? En ga je een pand huren of kopen? Dit zijn allemaal belangrijke zaken die je vóórdat je begint moet weten.

Omgeving

Als je weet waar je horecabedrijf zal komen te staan kan je gaan kijken naar de omgeving. Zijn er al veel horecabedrijven hier en wat doen zij? Als ze hetzelfde doen als wat jij wilt doen, is het misschien verstandig om toch nog een andere locatie te overwegen. Is er nog niets in de omgeving wat hetzelfde aanbiedt als jij? Dan is het een goede locatie om te overwegen. Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de mensen die in de omgeving wonen. Misschien is er wel geen horecabedrijf die aanbiedt wat jij doet, omdat de mensen dit helemaal niet interessant vinden. Het is dus belangrijk om je hier goed op te oriënteren!

Ervaring

Natuurlijk kan het zijn dat je al veel ervaring hebt in de horeca. Toch is het vaak verstandig om nog even rond te neuzen en eventueel bij andere horecabedrijven in dienst te gaan. Probeer hierbij horecabedrijven te zoeken die wat unieker zijn. Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar vacatures in Vlieland of kijk naar vacatures in een stad waar je nog niet bent geweest. Er zijn altijd horecabedrijven die dingen op een andere manier doen of iets unieks hebben. Door meer ervaring op te doen bij verschillende horecabedrijven kun je ook een boekje bijhouden met interessante inzichten voor je eigen bedrijf!

Verdienmodel

Zonder geld kom je er natuurlijk niet. Het is belangrijk dat je horecabedrijf een goed verdienmodel heeft. Denk hierbij goed aan je doelgroep! Wat vinden zij lekker? Willen ze vaak vernieuwende gerechten of toch lekker ouderwets? En het belangrijkste, hoeveel hebben ze te besteden? Je kan de leukste en lekkerste gerechten hebben voor je doelgroep, maar als ze een klein budget hebben en jou prijzen zijn hoog dan is de kans klein dat ze vaak langskomen. Zorg er dus voor dat je producten aanbiedt die je doelgroep gemakkelijk kan veroorloven, zonder dat je er verlies op draait.

Ten slotte is het allerbelangrijkste: heb plezier! Als jij geniet van je eigen bedrijf en er lol in hebt, dan waardeert je doelgroep je bedrijf ook een stuk meer. Niets is vervelender dan een horecabedrijf binnenkomen en begroet worden dan een chagrijnige eigenaar. Dus leef je uit en doe alles wat jij leuk vind in je bedrijf!

Categorie: Op de zaak

Patrick

Footer

Volg ons

  • E-mail
  • RSS
  • Twitter

Copyright © 2023 · De Slimme Ondernemer / Partners