Of het nou gaat om een groot bedrijf of een wat kleiner bedrijf, bijna ieder bedrijf heeft om de zoveel tijd wel eens een bedrijfsfeest. Echter komt het wel eens voor dat bedrijfsfeesten niet heel geweldig georganiseerd zijn. Daarom geven we in dit artikel enkele tips voor het organiseren van een geweldig bedrijfsfeest!
Tip 1: Vraag de mening van het personeel!
Voor een bedrijfsfeest zullen een aantal beslissingen genomen moeten worden. Welke dag ga je het bijvoorbeeld organiseren? Op welke locatie ga je het doen? En welke soort muziek moet er gedraaid worden? Je kunt al dit soort dingen als organisator zelf bepalen. Echter is een bedrijfsfeest voor al het personeel. Daarom is het beter om ook hun mening te vragen! Zo voorkomen je dat het feest tegenvalt of dat er veel mensen op de gekozen datum niet kunnen.
Tip 2: Zorg voor voldoende drank
Een feestje is natuurlijk niks zonder wat drank. Een scenario dat je echter wilt voorkomen is dat aan het begin van de avond al het bier al op is. Zorg dus dat drank ruim wordt ingekocht, om teleurstelling onder het personeel te voorkomen.
Tip 3: Muziek en licht? Pak het professioneel aan!
Vaak wordt de muziek op een bedrijfsfeestje voorzien door een werknemer die de hele avond met een oude speaker installatie dezelfde nummertjes afspeelt. Je kunt er echter ook voor kiezen om het professioneler aan te pakken. Bijvoorbeeld door een drive-in show te huren! Zo voorzie je jouw bedrijfsfeest van een professionele geluidsinstallatie, DJ én verlichting. Uiteraard kun je met de DJ overleggen wat voor soort muziek er gedraaid dient te worden.
Tip 4: Nog meer entertainment
Een professionele DJ laten komen is natuurlijk geweldig. Je kunt daarnaast echter zorgen voor nóg meer entertainment. Laat bijvoorbeeld een goochelaar komen! Met dergelijke acts zorg je er voor dat het de hele avond spectaculair blijft!
Tip 5: Snacks
Van al dat feesten krijg je natuurlijk honger. Zorg er daarom voor dat er voldoende snacks aanwezig zijn. Mini-snacks, pizza, hamburgers… Het kan allemaal! Je wilt niet hebben dat iedereen op tijd naar huis gaat omdat ze honger hebben. Zorg uiteraard dat er ook wat is voor de vegetariërs onder het personeel.